Hästar nu och då

Hästar nu och då

En hel del nordsvenska brukshästar har passerat här genom åren. En del för utbildning och försäljning och några som tyvärr drabbats av olycka och eller sjukdom. Ibland har kemin oss emellan gjort att jag valt att finna en ny människa för den hästen, för allas skull. Det är dyrt och tar mycket tid att ha häst och det ska vara roligt större delen av tiden. Vi precis som hästarna har olika personligheter och matchar olika. Varje häst som jag träffat har lärt mig något nytt och det är jag väldigt tacksam för.

För närvarande finns följande hästar på gården.

Lilja född 2018 svart sto e: Dior 2019 u: Bokås Lizett ue: Elveligutten 1959 uue: Fjelljo 1724 Uppfödare: Anna Berglund & Sofie Johansson, Väckelsång

Lilja ska om allt går vägen lägga grunden för min avel och är inköpt för att matcha Od 2101. Liljas mamma är uttagen som bevarandevärd. Jag är oerhört tacksam att jag fick chansen att köpa Lilja av Sofie och Anna . Nu väntar inkörning och utbildning!

BDH Lycka Född 2014 Brunblackt sto e: Dior 2019 u. Munsita 23195 ue: Munter 1777 Uppfödare och ägare Backdala gård

Lycka är inlånad som stosällskap till Lilja och planen är att hon ska betäckas med Od 2101 i år. Hon ska även köras och ridas in och målet är stamboksföring i Önnestad i år. Lycka är uttagen som bevarandevärd av FNH granskningsnämnd. Tack snälla Tom för att jag får låna detta unika sto.

Favorit Född 2018 Svart hingst
e Elstadblesen 2079 u Hilda 23627 ue Vasall 1913
Uppfödare : Familjen Antonsson, Orust

Inköptes för att jag är helt såld på Hilda, Favorits mamma. Ett sto som jag gärna hade haft på gården. Planen med favorit är Grevagården 2021. Han är mycket duktig och stabil i inkörningen samtidigt som det finns en hel del energi och arbetsvilja. En perfekt kombo.

Favorit 2 år Maj 2020

Nordsvensk brukshästar som jag tidigare haft i min ägo eller i träning.

Jag har innan jag köpte min första nordsvensk ägt/haft hand ett antal hästar av olika raser. Jag minns dem alla med glädje och de har gett mig ovärderlig erfarenhet genom åren.