Hästar nu och då

Hästar nu och då

En hel del nordsvenska brukshästar har passerat här genom åren. En del för utbildning och försäljning och några som tyvärr drabbats av olycka och eller sjukdom. Ibland har kemin oss emellan gjort att jag valt att finna en ny människa för den hästen, för allas skull. Det är dyrt och tar mycket tid att ha häst och det ska vara roligt större delen av tiden. Vi precis som hästarna har olika personligheter och matchar olika. Varje häst som jag träffat har lärt mig något nytt och det är jag väldigt tacksam för.

För närvarande finns följande hästar på gården.

Hilda 23627 född 2009 e Vasall 1913 u My 22896 ue Ynar 1819 Uppfödare: Familjen Antonsson

Så kom då dagen då jag fick köpa mitt drömsto som jag trånat så många år efter. En riktigt fin julklapp blev det när Hilda kom till gården dräktig med Moprins. (Blev ett fint hingstföl) Hilda är ett fantastiskt sto med en stark förärvningssäker stam. Hon blev själv bästa bohushäst som 4 åring med 43 p och det blev även hennes dotter som 3 åring med samma poäng.

2021 Betäckt med och konstaterat dräktig med Od i år. Tyvärr resorberat

2022 Betäckt med och konstaterat dräktig med Od, senast 120 dygn, beräknad fölning 17 April.

Lilja född 2018 svart sto

e: Dior 2019 u: Bokås Lizett ue: Elveligutten 1959 uue: Fjelljo 1724 Uppfödare: Anna Berglund & Sofie Johansson, Väckelsång

2021 06: Betäckt och konstaterad dräktig med Od.

2021: Visades i Önnestad och fick poängen 87887= 38 p och klass 1. MVG i uppförande. Tack till Anna och Sofie som hjälpte till med visning och stöd.

2022: Fick ett bedårande gulbrunt stoföl Guldilock.

2023: Utlånad till Camilla Kant som kommer att betäcka henne med någon av sina hingstar.

Lilja ska om allt går vägen lägga grunden för min avel och är inköpt för att matcha Od 2101. Liljas mamma är uttagen som bevarandevärd. Jag är oerhört tacksam att jag fick chansen att köpa Lilja av Sofie och Anna . Nu väntar inkörning och utbildning!

BDH Lycka Född 2014 Brunblackt sto e: Dior 2019 u. Munsita 23195 ue: Munter 1777 Uppfödare och ägare Backdala gård

Lycka är inlånad som stosällskap till Lilja och planen är att hon ska betäckas med Od 2101 i år. Hon ska även köras och ridas in och målet är stamboksföring i Önnestad i år. Lycka är uttagen som bevarandevärd av FNH granskningsnämnd. Tack snälla Tom för att jag får låna detta unika sto.

2021: Lycka fick ett förtjusande hingstföl e. Od och nu har jag tillsammans med Fädernegården även köpt henne av Backdala. Hon är betäckt med primör och konstaterat dräktig. Fick 2022 ett fint bruntblackt stoföl e, primör Gröda, som blev bästa föl i Vinslöv 2022. Lycka är åter dräktig med Primör. Beräknad fölning mitten på April 2023. Kommer att betäckas med Od 2023.

Olinda 23759 Född 2006 e. Skrimsblessen 1945 u. Lovisa 22583 ue. Danilo

Jag är så otroligt tacksam att jag fått chansen att låna Olinda Av Thord Tomasson, Näsum. Vilken fantastisk liten pärla denna häst är. Fullständig trygg i allt man tar sig för och med en stam du knappt hittar idag. Tanken är att Olinda ska få vara kvar här och förhoppningsvis få några föl samt brukas som den fina allroundhäst hon är. Hon är efter lite vedermödor dräktig med Od och beräknad fölning blir i mitten på Juli 2023.

Favorit Född 2018 Svart hingst (Såld)
e Elstadblesen 2079 u Hilda 23627 ue Vasall 1913
Uppfödare : Familjen Antonsson, Orust

Inköptes för att jag är helt såld på Hilda, Favorits mamma. Ett sto som jag gärna hade haft på gården. Planen med favorit är Grevagården 2021. Han är mycket duktig och stabil i inkörningen samtidigt som det finns en hel del energi och arbetsvilja. En perfekt kombo.

Favorit på Rådgivande. Gjorde körprov för tvååringar med bravör och fick fantastisk kritik.
Favorit 2 år Maj 2020

Nordsvensk brukshästar som jag tidigare haft i min ägo eller i träning.

Jag har innan jag köpte min första nordsvensk ägt/haft hand ett antal hästar av olika raser. Jag minns dem alla med glädje och de har gett mig ovärderlig erfarenhet genom åren.