Träning & Tävling

Träning & Tävling

Favorit har varit på rådgivande unghingstbedömning i Vinslöv. Det gick fantastiskt bra måste jag säga. Ganska kaxig och hingstig i början, men väl mellan skaklarna så var det jobb som gällde. Godkänt körprov del 2 🙂

Visningen då? Jo så bra kritik har jag aldrig fått på en häst tidigare. När domaren kommer fram till en efteråt och lite uppmanande säger att det bara är mig det hänger på om hingsten blir godkänd i vår så ja, då har man en bra häst. Nu är det en helt annan sak på en hingstpremiering men vi är i alla fall på god väg! Favorit är till salu! Visst är han snygg?

Favorit hingst 2 år e. Elstadblesen ue. Vasall

Det har varit lite blandat resultat de senaste tävlingarna/pnr. Mellan 67-63% i LBx . Det som ändå har varit lite roligt är att vi startat två La1 PnR med helt ok resultat 61% och 63,5% Vi har en del att jobba på i framför allt galoppen, där bärigheten fortfarande inte räcker till. Vad jag mer upptäckt att Od nu i flera år i rad blivit lite seg och ovillig i augusti/september och jag tror helt enkelt att pälssättningen ställer till det. Så nu boostar vi med protein, b-vitamin och vila och hoppas på snabb återhämtning.

Favorit har kommit tillbaka från sommarkollot och har blivit en stor häst. Ja, jättestor faktiskt. Snygg med mycket resning. Vi började där vi slutade sist med inkörningen och han är så duktig. Lugn och trygg men ändå väldigt uppmärksam och känslig. Precis som jag vill ha det. Nu kör vi lite miljöträning och trimmning hos Sigvard ett par gånger innan det är dags för rådgivande unghingstbedömning och körprov nr2 i unghingstprojektet.

Lilja 2år Önnestad

4/8 Hej och hå! Vi har haft fullt upp med betäckningar och har även hunnit med att rida in två betäckningsston. Härligt när hästarna är väl förberedda och trygga med människan. Då blir det både effektivt och bättre ekonomi för hästägaren. Od och jag har ändå hunnit med lite träningar och tävling mellan sprången. Vi debuterade i LB2 på Gärds den 18/7 och fick fina 69.3% och en 4plats. Första utanför placering. All träning för Helen har gjort att vi höjt lägstanivån rejält. Kul kul!

Den 9/8 är det programridning i Hässleholm och vi ska prova på en LA1 för första gången. Helgen efter är tävling och då blir det LB2 och LB1, även den i Hässleholm.

25/7 Var vi iväg på premiering med Lilja. Hon skötte sig med den äran men trava med någon reda ville hon inte. Det blev 87886p inte jättekul precis men finns i alla fall förbättringspotential till 3 årspremieringen nästa år.

15/4 Nu är Lycka officiellt inriden. Hon är så duktig och hänger med på byarundan utan bekymmer 🙂

9/2 Vi hade WE upstartsmöte för en vecka sedan med gänget från Hässleholm ridklubb. Så kul!! Jag blev så pepp att jag bokade in en träning för Lotta Nilsson. Fick med mig bra övningar och det bästa av allt, enkelslalom i galopp gick lekande lätt i båda varven! Framför allt vänstergalopp har varit tufft för oss. Ett fint kvitto att träningen ger resultat.

Enkelslalom höger galopp
Enkelslalom vä galopp

3/2 Träning för Helen fortskrider och jag tycker att vi gör framsteg hela tiden. Vi jobbar på lösgjordhet och galoppövergångar, vilket ger resultat. Jag tar med mig träningstipsen ut på skogsvägarna- den bästa ridbanan!

2/2 Mot Skogsdm 2021! Vi har precis avslutat en kurs i körning inriktning skogsdm. Sista gången genomförde vi samtliga grenar i DM. Mer träning behövs men det är inte orimligt att genomföra ett DM nästa år. Duktiga nordsvenskar som är så allsidiga. Tack till Sigvard Gustavsson, Hälde hästkraft för en nyttig och kul kurs. Längtar redan till nästa!

Långstocken -en av grenarna i DM !

7/1 Träning för Helen Persson – Jag behöver träda ur komfortzonen och upphöra med att agera bromskloss, varken med sits eller med hand. P.U.N.K.T

Mål för året: Stadiga resultat över 65% i LB klasser är rimligt. Samt framåt sommaren prova på lite LA1. SM för nordsvenskar i höst.

2/1 PnR dressyr LB1 Olofström: Gick över förväntan efter drygt ett halvårs skogsmullande. Våra backiga uterittsvägar har helt klart varit till nytta för Od. Trots en kort, forcerad framridning, pga tidsbrist så fick vi 65.5 %. stort tack till christina Nyström och hennes eminenta hästskötare som hjälpte mig att snabbt komma igång.

Jag smygred lite i traven vilket resulterade i oengagerade bakben. Men vad gör väl det när det, när galoppen å andra sidan bara fungerade. Kul kul! Så kul att jag ska börja träna mer aktivt igen.

https://www.facebook.com/sara.ahogberg/videos/pcb.10157460621384473/3635178979833420/?type=3&theater Länk till film på ritten!

——————————————————————————————————————–

  • Tävling Working Equitation Trolleholm 22/7 2019 Startar LB.
  • Väldigt nöjd med dagen, vår första tävling på nästan ett år. Lite dåligt med energi i dressyrmomentet, men härlig känsla i speeden och vi tog enkelslalom i galopp (utan omslag) för första gången. Total placering 2/4 med 66% i dressyren, 64,74% i teknik och snabbast speed i klassen.
dressyrmomentet 66%
  • 28/7 PayNRideWorking Equitation Glimma RF. Startar LB. 2 moment. Resultat: Od var seg och ovillig så 66 % i teknik var väldigt generöst bedömt. Därefter två felridningar i speeden. Njae inte vår bästa prestation helt enkelt. All heder åt Od som först startade LC med Jennifer Strand. Positivt var också att jag fick sjuor rakt igenom på allmänt intryck.
Jennifer och Od på rosettutdelning 🙂
  • 11/8 Programridning Hässleholm LB1 ev LA1 Avstår start då Od kändes ofräsh- kanske en sträckning. Vi kommer igen!!!

17/8 Lokal dressyr hässleholm LB1

26/10 Rådgivande unghingstbedömning i Vinslöv med Favorit. Planen är att utföra första steget i unghingstprojektet, tömkörning på främmande plats.

Favorit skötte sig alldeles utmärkt och genomförde ett lugnt och sansat tömkörningsprov. Han välkomnades även tillbaka 2020 och fick det fina orden ”visad i bländande skick” från domaren 🙂